Technology

Dijital Eğlencede Güvenlik: Verilerinizi Nasıl Korursunuz?

Dijital Eğlencede Güvenlik: Verilerinizi Nasıl Korursunuz?

Dünya, sayısız savaş ve salgın görmüş belki de yorgun düşmüş bir gezegen. Fiziksel olanın yerini belki de bu yüzden yavaş yavaş dijital ve sanal unsurlar alıyor. Bu dinamik ve karmaşık ekosistemin farklı paydaşları var. İster bireysel kullanıcılar olsun ister özel kuruluşlar ya da şirketler hepsi de güvenlik konusunu artık hayatın ayrılmaz bir parçası olarak kabul etmek zorunda. Böylesi büyük bir mecrada verilerinizin güvenliği konusunda da asgari müştereği bulmanız şart.

Dijital Güvenliğinizi Sağlamak İçin Yapabilecekleriniz

Belki internet kullanırken etrafınızı çeviren olası risk ve tehditleri bilseydiniz bu konuya daha fazla önem atfederdiniz. Hiç vakit kaybetmeden internette aldığınız riskleri hesaplayabileceğiniz güvenlik açığı tarama programlarından yararlanabilirsiniz.

  • Şifreler, Kaleniz: Sürekli aynı şifreleri kullanan biriyseniz, bu alışkanlığınızı hemen değiştirmenizi tavsiye ederiz. Bu büyük bir risk. Savaşta olsanız, şehrinize saldırıları önleyecek önlemleri şehir dışındaki çeperlerden alırdınız. İşte şifreler de düşmanları ilk olarak püskürtebileceğiniz kaleniz. Güçlü şifre seçmeyi ve sürekli aynı şifre kullanmamayı alışkanlık haline getirmenizi öneririz.
  • İki Aşamalı Doğrulama: Artık güçlü şifreler tek başına yeterli bile değil. Özellikle mali işlerinizi gerçekleştirdiğiniz platformlarda. İki aşamalı doğrulama fonksiyonunu devreye sokun.

Online oyun platformları, eğlenceli yerler ancak güvenlik ve veri sızdırma tedbirlerinin yüksek olması gerekiyor. Örneğin, https://youwon-game.com/, kullanıcılarının bilgilerini korumak adına üst düzey güvenlik protokolleri uygulayan itibarlı bir site.

  • VPN Kullanımı: IP adresinizin kabak gibi meydanda olmasını istemeyeceğiniz platformlar ve işlemler yürütüyor olabilirsiniz. Herkese açık kalmamak için internet trafiğinizi gizlemek alabileceğiniz bir diğer önlem. Özellikle herkesin kullandığı kamuya açık yerlerde ücretli uygulamaları kullanmanız şart.

Unutmayın ki, 2023 yılında 4.1 milyar defa veri ihlali yapıldı. Bunlardan birine denk gelmemek için elinizdeki araçları kullanmanızı tavsiye ederiz.

Eğlence Sektörü ve Güvenlik Verileri

Kendimize ayırdığımız vaktin artık neredeyse tamamını dijital üzerinden gerçekleştiriyoruz. Kitap okumak için hizmet aldığımız yayınevleri ya da görmek istediğiniz filmlerin dağıtım şirketleri gibi farklı sektörler artık dijitalde. Buna TV yapımcıları, oyun geliştiricileri, gazete yayınevlerini de rahatlıkla ekleyebiliriz. Bu kadar geniş bir pazar payına sahip şirketlerin güvenlik konusunda daha tedbirli olmasını beklemek, son kullanıcılar olarak hakkımız.

Yine de maalesef eğlence sektörü, fikri mülkiyet yaratma, pazarlama, dağıtım ve satış süreçlerinde olduğu kadar siber güvenlik konusunda ileride değil. 2022 yılında dijital harcamaların dünya çapında 200 milyar doları aştığı gerçeği göz önüne alınmalı. Bu kadar çok para harcanmasına rağmen kullanıcıların %58’i kişisel verilerinin çalınmasından endişe ediyor. Siber saldırılardan zarar gören global şirketlerin yıllık zararı ise 6 trilyon dolara ulaşmış durumda. Tüm bu veriler ışığında kendi güvenliğinizi önemsemeli ve uygun tedbirleri kullanmalısınız.

Comments
To Top

Pin It on Pinterest

Share This